Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace - předměty podnikání

NÁZEV: Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace - logo
IČO:00092126
FORMA:Příspěvková organizace
SCHRÁNKA:  akuk7si
DIČ (DPH): CZ00092126, Detail plátce DPH
ADRESA: Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště
MAPA: Firmy na stejné adrese - mapa
Smetanovy sady 179 Uherské Hradiště 68601
Selekce výpisu z rejstříku Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace
Aktuální vztahy   Historické vztahy  

Obchodní rejstřík:   aktuální výpis |  úplný výpis |  vztahy osob |  predměty podnikání

Předmět podnikání (činnosti) aktuální stav a historie:

  • 2) muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovaným knihovním fondem ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c. zákona č. 257/2001 sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 3) sbírky spravuje v souladu s ustanovením zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 4) provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti zejména na území národopisné oblasti slovácko.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 5) provádí archeologický výzkum na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona č. 20/1987 sb. a povolení ministerstva kultury čr.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 6) sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav (se stanovenou návštěvní dobou), vlastní publikační a přednáškovou činností v české republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 7) vydává a veřejně šíří periodické (z. č. 46/2000 sb.) a neperiodické (z. č. 37/1995 sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje a rozšiřuje kopie a fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu včetně předmětů lidové rukodělné výroby, nosičů nahrávek lidové hudby a nosičů obrazových dokumentačních záznamů.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 8) dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v české republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů. obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů. umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 9) pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených sbírkových předmětů.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 10) pořádá kulturní a vzdělávací programy (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální) včetně pořádání folklorních vystoupení, přehlídek či festivalů a dalších způsobů veřejného předvedení autorských děl. provádí přednáškovou a vzdělávací činnost.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 11) vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 12) v oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 13) vykonává činnost vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů, odborné výklady v expozicích, přednášky, poskytnutí jednorázového reprodukčního práva, vypalování dat na cd, určování předmětů, posuzování kolekcí a konzultace, restaurování a konzervování, výstavy prováděné pro jiné subjekty na zakázku a archeologické výzkumy. krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí. provádí odbornou přepravu cenných exponátů na místa jejich výstavní realizace.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 14) poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům sbírek zapsaných do centrální evidence sbírek ve smyslu zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, kronikářům v regionu. podporuje vlastivědné aktivity občanů a občanských sdružení, zejména pak muzejního spolku v uherském hradišti.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 15) svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických medií. každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou podle § 10 a odst. 2 písm. c) zákona 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje v tisku nebo v informačním systému s dálkovým přístupem.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • 16) ve smyslu koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu schválené usnesením vlády č. 571/2003 je organizace pověřena funkcí centra péče o tradiční lidovou kulturu zlínského kraje a je odborným garantem této péče v daném regionu. vykonává zejména následující činnosti: - je informačním, školícím a metodickým pracovištěm pro území kraje. - v úzké spolupráci s ostatními muzei v regionu provádí dokumentaci tradiční lidové kultury a koordinuje její provádění na území celého kraje. - spolupracuje s dobrovolnými dokumentátory (zpravodaji), vytváří si jejich síť a poskytuje jim metodologickou pomoc. - vytváří specializované databáze. poskytuje metodickou pomoc státní správě a samosprávě. - poskytuje metodickou pomoc ostatním odborným institucím v rámci kraje v otázkách péče o tradiční lidovou kulturu. - shromažďuje informace o nejúspěšnějších postupech v uchování, prezentaci a předávání projevů tradiční lidové kultury a navrhuje je zřizovateli nebo národnímu ústavu lidové kultury k popularizaci nebo je ve vlastní působnosti uveřejňuje. - předkládá návrhy do seznamu dědictví tradiční lidové kultury prostřednictvím zřizovatele nebo národního ústavu lidové kultury. - spolupracuje s národním ústavem lidové kultury v záležitostech péče o tradiční lidovou kulturu. - v rámci kraje koordinuje (doporučuje nebo vybírá) předkládání projektů a požadavků směřujících k zajištění péče o tradiční lidovou kulturu na území kraje do grantových programů ministerstva kultury nebo jiných ústředních orgánů, popř. do grantových programů vyhlášených krajem.
    Od: 23. listopad 2009
     
  • Hostinská činnost
    Od: 5. únor 2004
     
  • 1) organizace shromažďuje sbírky ze všech oborů lidské činnosti české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na národopisnou oblast slovácko. sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti ve vědních oborech národopis, archeologie, historie a dějiny umění.
    Od: 5. únor 2004
     

Zdroje dat: Kurzy.cz zobrazují výhradně jen takové údaje, jenž jsou poskytovány jako otevřená data, případně data, která jsou zveřejněna orgánem státní správy, nebo je Kurzy.cz jako zpracovatel osobních údajů získaly na základě smlouvy s jiným správcem (aktuálně katalog ŽivéFirmy.cz). Veškeré osobní údaje jsou zveřejňovány v souladu s Nařízením (EU) 2016/679 (GDPR) a zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, v platném znění. Podrobné informace o právech subjektu údajů, rozsahu a oprávněnosti zpracovávání osobních údajů jsou uvedeny v dokumentu Zpracování osobních údajů z veřejných zdrojů

Své žádosti či připomínky týkající se zveřejněných údajů posílejte, prosím, na email info@kurzy.cz. Vzhledem k tomu, že Kurzy.cz nezískaly osobní údaje od subjektu údajů, ale z veřejných zdrojů, nebudou obvykle schopny identifikovat subjekt údajů pouze na základě jména a příjmení fyzické osoby (osob se stejným jménem a příjmením budou mít v evidenci více). Chcete-li proto požádat o výmaz svých údajů či budete např. vznášet námitku, urychlíte vyřízení své žádosti tím, že uvedete přesnější identifikaci své osoby, tedy kromě jména a příjmení uvedete např. i své bydliště nebo datum narození, případě uvedete webové stránky Kurzy.cz, na kterých jste zmiňováni.

Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na stránce KONTAKTY a ZDROJE.

Opravy dat: Pokud jste objevili nesrovnalost dat se zdrojovým rejstříkem, kontaktujte nás prosím na email info@kurzy.cz a uveďte stránku, na které se nesrovnalost nachází, případně IČ subjektu. Pokud je nesrovnalost dat přímo ve zdrojovém rejstříku, obraťte se s opravou dat na příslušnou instituci uvedenou na stránce Zdroje. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace - náhled vizuálního zobrazení vztahů obchodního rejstříku
Vizualizace vztahů v obchodním rejstříku na podnikani.cz
Obchodní rejstřík firem - Hledání


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V