Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace , Uherské Hradiště IČO 00092126 - Obchodní rejstřík firem

NÁZEV: Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace - logo
IČO:00092126
FORMA:Příspěvková organizace
SCHRÁNKA:  akuk7si
DIČ (DPH): CZ00092126, Detail plátce DPH
ADRESA: Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště
MAPA: Firmy na stejné adrese - mapa
Smetanovy sady 179 Uherské Hradiště 68601

Kontakty Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace

Poslední změny

a události Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace

9.10.2018     Změna sídla z Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště na Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště
31.8.2013     Změna: Člen představenstva PhDr. Ivo Frolec
23.11.2009     Zapsána činnost: 2) muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovaným knihovním fondem ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c. zákona ...
23.11.2009     Zapsána činnost: 3) sbírky spravuje v souladu s ustanovením zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých ...
23.11.2009     Zapsána činnost: 4) provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti zejména na území národopisné oblasti slovácko. ...
23.11.2009     Zapsána činnost: 5) provádí archeologický výzkum na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona č. 20/1987 sb. a povolení ministerstva kultury čr. ...
23.11.2009     Zapsána činnost: 6) sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých ...

Obchodní rejstřík:   aktuální výpis |  úplný výpis |  vztahy osob |  předměty podnikání

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace – obchodní rejstřík, aktuální výpis

Datum vzniku a zápisu
1. červenec 1973 
Spisová značka
Pr 1356/KSBR Krajský soud v Brně
Obchodní firma
Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace
Sídlo
Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště
Identifikační číslo
00092126 
Právní forma
Příspěvková organizace 
Předmět podnikání
hostinská činnost
1) organizace shromažďuje sbírky ze všech oborů lidské činnosti české i zahraniční provenience, se zvláštním zaměřením na národopisnou oblast slovácko. sbírky vytváří na základě vědeckého poznání a vlastní koncepce sbírkotvorné činnosti ve vědních oborech národopis, archeologie, historie a dějiny umění.
2) muzeum spravuje veřejně přístupnou základní knihovnu se specializovaným knihovním fondem ve smyslu § 3 odst. 1 písm. c. zákona č. 257/2001 sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon), ve znění pozdějších předpisů a spolupracuje se zahraničními institucemi v rámci mezinárodní výměny publikací.
3) sbírky spravuje v souladu s ustanovením zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, podává žádosti o zapsání sbírek do centrální evidence sbírek, provádí jejich inventarizaci a zabezpečuje jejich ochranu.
4) provádí vědecký výzkum v oborech své působnosti zejména na území národopisné oblasti slovácko.
5) provádí archeologický výzkum na základě oprávnění ve smyslu § 21 zákona č. 20/1987 sb. a povolení ministerstva kultury čr.
6) sbírkové předměty, odbornou dokumentaci k nim a poznatky získané jejich odborným zpracováním prezentuje zejména prostřednictvím stálých expozic a krátkodobých výstav (se stanovenou návštěvní dobou), vlastní publikační a přednáškovou činností v české republice i v zahraničí a dalšími kulturně výchovnými aktivitami určenými pro nejširší veřejnost, zejména dětem a mládeži, seniorům a handicapovaným občanům.
7) vydává a veřejně šíří periodické (z. č. 46/2000 sb.) a neperiodické (z. č. 37/1995 sb.) publikace, propagační materiály a jiné drobné tisky, zhotovuje a rozšiřuje kopie a fotokopie sbírkových předmětů a jiného badatelského materiálu včetně předmětů lidové rukodělné výroby, nosičů nahrávek lidové hudby a nosičů obrazových dokumentačních záznamů.
8) dává do výpůjčky sbírkové předměty do expozic a na výstavy pořádané jinými subjekty v české republice i v zahraničí, nebo za účelem jejich vědeckého zkoumání či konzervování a restaurování za předpokladu, že je zajištěna jejich bezpečnost a ochrana ve smyslu zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů. obdobně přijímá výpůjčku od jiných subjektů. umožňuje studium svých sbírek badatelům za podmínek stanovených zákonem č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, a popřípadě i badatelským řádem, který vydává.
9) pořádá samostatně nebo ve spolupráci s jinými právnickými nebo fyzickými osobami odborné konference, sympózia a semináře, vztahující se k předmětu činnosti a výstavy vypůjčených sbírkových předmětů.
10) pořádá kulturní a vzdělávací programy (hudební, divadelní, literární, filmové a multimediální) včetně pořádání folklorních vystoupení, přehlídek či festivalů a dalších způsobů veřejného předvedení autorských děl. provádí přednáškovou a vzdělávací činnost.
11) vstupuje do profesních sdružení za účelem koordinace odborné činnosti.
12) v oboru své činnosti spolupracuje s tuzemskými i zahraničními partnery.
13) vykonává činnost vyplývající z předmětu činnosti a ve vztahu k zajištění provozu veřejně přístupných prostor. umožňuje za úplatu návštěvu expozic, výstav a dalších kulturních akcí. vybírá poplatky za fotografování, filmování a pořizování audio či videozáznamů, pořizování kopií dokumentů, poskytování fotografií, negativů, odborné výklady v expozicích, přednášky, poskytnutí jednorázového reprodukčního práva, vypalování dat na cd, určování předmětů, posuzování kolekcí a konzultace, restaurování a konzervování, výstavy prováděné pro jiné subjekty na zakázku a archeologické výzkumy. krátkodobě poskytuje výstavní sály a jiné části zařízení včetně inventáře institucím a jednotlivcům k pořádání kulturních a výchovných akcí. provádí odbornou přepravu cenných exponátů na místa jejich výstavní realizace.
14) poskytuje odbornou metodickou radu a pomoc veřejným i soukromým institucím a jednotlivcům, zejména na území svého badatelského zájmu (konzultace, poradenství, expertízy, účast v grémiích apod.), zvláště pak vlastníkům sbírek zapsaných do centrální evidence sbírek ve smyslu zákona č. 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, kronikářům v regionu. podporuje vlastivědné aktivity občanů a občanských sdružení, zejména pak muzejního spolku v uherském hradišti.
15) svou činnost, sbírky, výstavy, výsledky vlastní a oborové badatelské i osvětové práce včetně dalších odborných aktivit prezentuje také formou elektronických medií. každoročně zpracovává informace o činnosti ve výroční zprávě, kterou podle § 10 a odst. 2 písm. c) zákona 122/2000 sb., o ochraně sbírek muzejní povahy, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje v tisku nebo v informačním systému s dálkovým přístupem.
16) ve smyslu koncepce účinnější péče o tradiční lidovou kulturu schválené usnesením vlády č. 571/2003 je organizace pověřena funkcí centra péče o tradiční lidovou kulturu zlínského kraje a je odborným garantem této péče v daném regionu. vykonává zejména následující činnosti: - je informačním, školícím a metodickým pracovištěm pro území kraje. - v úzké spolupráci s ostatními muzei v regionu provádí dokumentaci tradiční lidové kultury a koordinuje její provádění na území celého kraje. - spolupracuje s dobrovolnými dokumentátory (zpravodaji), vytváří si jejich síť a poskytuje jim metodologickou pomoc. - vytváří specializované databáze. poskytuje metodickou pomoc státní správě a samosprávě. - poskytuje metodickou pomoc ostatním odborným institucím v rámci kraje v otázkách péče o tradiční lidovou kulturu. - shromažďuje informace o nejúspěšnějších postupech v uchování, prezentaci a předávání projevů tradiční lidové kultury a navrhuje je zřizovateli nebo národnímu ústavu lidové kultury k popularizaci nebo je ve vlastní působnosti uveřejňuje. - předkládá návrhy do seznamu dědictví tradiční lidové kultury prostřednictvím zřizovatele nebo národního ústavu lidové kultury. - spolupracuje s národním ústavem lidové kultury v záležitostech péče o tradiční lidovou kulturu. - v rámci kraje koordinuje (doporučuje nebo vybírá) předkládání projektů a požadavků směřujících k zajištění péče o tradiční lidovou kulturu na území kraje do grantových programů ministerstva kultury nebo jiných ústředních orgánů, popř. do grantových programů vyhlášených krajem.

Statutární orgán

Ředitel
PhDr. Ivo Frolec
Uherské Hradiště
Den vzniku funkce: 1. květen 2001

Způsob jednání
Způsob jednání: Jménem organizace jedná ředitel nebo jiný zaměstnanec organizace jako jím pověřený zástupce.
Zřizovatel
Zlínský kraj IČO: 70891320
Zlín, třída Tomáše Bati 21, PSČ 760 01


Aktuální výpis ze spolkového rejstříku - veřejný rejstřík Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace

Tato stránka obsahuje aktuální výpis údajů firmy Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace. Údaje byly staženy 16. ledna 2023 z datové služby justice.cz dle IČO 00092126 a údaje ve výpise nebyly dle systému ARES do dnešního dne změněny.

Z důvodu ochrany osobních údajů nejsou na stránce data narození a úplné adresy fyzických osob. Kompletní výpis včetně dat narození a adres lze zobrazit po zadání IČO 00092126 na originální stránce obchodního rejstříku justice.cz.

Výpis z obchodního (spolkového) rejstříku uváděný na stránkách serveru Kurzy.cz má pouze informativní hodnotu k datu uvedenému v záhlaví výpisu, nenahrazuje oficiální výpis z obchodního (spolkového) rejstříku a nelze jej použít při právních úkonech, např. při jednáních se státními úřady. Oficiální výpis je možné pořídit u libovolného rejstříkového soudu, v jakékoli notářské kanceláři, na obecním či městském úřadě a na pobočkách pošty se službou Czech POINT.



Seznam firem, subjektů podobného jména


Zdroje dat: Kurzy.cz zobrazují výhradně jen takové údaje, jenž jsou poskytovány jako otevřená data, případně data, která jsou zveřejněna orgánem státní správy, nebo je Kurzy.cz jako zpracovatel osobních údajů získaly na základě smlouvy s jiným správcem (aktuálně katalog ŽivéFirmy.cz). Veškeré osobní údaje jsou zveřejňovány v souladu s Nařízením (EU) 2016/679 (GDPR) a zákonem č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, v platném znění. Podrobné informace o právech subjektu údajů, rozsahu a oprávněnosti zpracovávání osobních údajů jsou uvedeny v dokumentu Zpracování osobních údajů z veřejných zdrojů

Své žádosti či připomínky týkající se zveřejněných údajů posílejte, prosím, na email info@kurzy.cz. Vzhledem k tomu, že Kurzy.cz nezískaly osobní údaje od subjektu údajů, ale z veřejných zdrojů, nebudou obvykle schopny identifikovat subjekt údajů pouze na základě jména a příjmení fyzické osoby (osob se stejným jménem a příjmením budou mít v evidenci více). Chcete-li proto požádat o výmaz svých údajů či budete např. vznášet námitku, urychlíte vyřízení své žádosti tím, že uvedete přesnější identifikaci své osoby, tedy kromě jména a příjmení uvedete např. i své bydliště nebo datum narození, případě uvedete webové stránky Kurzy.cz, na kterých jste zmiňováni.

Seznam odkazů na zdrojové informace naleznete na stránce KONTAKTY a ZDROJE.

Opravy dat: Pokud jste objevili nesrovnalost dat se zdrojovým rejstříkem, kontaktujte nás prosím na email info@kurzy.cz a uveďte stránku, na které se nesrovnalost nachází, případně IČ subjektu. Pokud je nesrovnalost dat přímo ve zdrojovém rejstříku, obraťte se s opravou dat na příslušnou instituci uvedenou na stránce Zdroje. Tím zajistíte aktuálnost dat na našich stránkách a v mnoha dalších komerčních databázích.

Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace - náhled vizuálního zobrazení vztahů obchodního rejstříku
Vizualizace vztahů v obchodním rejstříku na podnikani.cz


Otázky a odpovědi ke společnosti Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, příspěvková organizace



Obchodní rejstřík firem - Hledání


Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby

Hypotéky, Stavební spoření

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzdy, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Obchodní rejstřík

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat

Používání cookies

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o. V